top of page

Svěřte se bytovému architektovi, vytvoří vám parádní bydlení

Vytvořit si vkusný a příjemný domov, ve kterém se budete cítit skvěle, není vůbec jednoduché. Zkombinovat pohodlí, funkčnost, různé potřeby a styl se zpravidla omezeným rozpočtem, to není rozhodně málo k vyřešení. Vyžaduje to určité schopnosti, zkušenosti a hlavně spoustu času a úsilí nezbytné k úspěšné realizaci. Vytváříte osobní prostor pro sebe a své blízké, a proto je důležité, aby odrážel jedinečný charakter lidí, kteří v něm žijí. V sázce je tedy hodně.

Jak na to?

Můžete se do toho pustit na vlastní pěst a upsat se nekonečnému hledání inspirace, víkendům v nákupních centrech, na e-shopech, sháněním a naháněním řemeslníků, dohady s partnerem, rodinou, hledáním financí, které se najendou vypařily a tak dále. (mimochodem, zkusil jsem si z legrace sepsat, co jsme kdysi absolvovali při rekonstrukci bytu a skončil jsem u 18!!! pod-projektů). A když to nakonec zvládnete, možná zjistíte, že interiér máte nový, pěkný, ale tak nějak se nemůžete zbavit pocitu, že už jste ho někde viděli. Možná na titulce katalogu nebo u přátel. Případně obojí.

Proto je lepší se obrátit na bytového architekta, který to vše vyřeší za vás - lépe a efektivněji.

Nebojte se bytového architekta

Je to obor u nás stále relativně mladý a asi i proto svázaný řadou mýtů a stereotypů. Schválně jsem se poptal v okolí a nejčastěji zaznělo, že “dobrý architekt je moc drahý”, “zbytečné pro náš malý byt”, “když zaplatím architekta, je to o jednu pěknou skříň méně” a nebo “brácha má truhlárnu, udělá mi to levně”.

Kromě toho také, že řešení od architekta jsou pěkná, ale nepraktická a v neposlední řadě, že rádi doporučují drahý nábytek a materiály, kvůli provizi.

U dobrého bytového architekta je tomu naopak.

Vytvoří vám originální bydlení a ušetří starosti i peníze.

Dokáže skloubit všechno správně dohromady tak, abyste za váš rozpočet získali maximum, a vytvořit

kvalitní bydlení s ohledem na vaše potřeby a vkus. Navrhne funkční členění prostoru podle každodennímu provozu, rozmístění nábytku, vhodné materiály, barvy, osvětlení až do posledního detailu. Umí si poradit s omezeními, vyvarovat vás chyb nebo špatných investic a navrhnout chytrá a hlavně ekonomická řešení, důležitá právě u interiérů s omezeným prostorem, dispozicí nebo rozpočtem. Dokáže vidět věci ne, takové jaké jsou, ale jaké by mohli být. Například využít starý nábytek nebo další věci a nápaditě je proměnit na nové originální prvky vašeho interéru. Takové řešení je nejen velmi chytré a stylové, ale také šetří peníze. Především ale vtiskne vašemu interiéru jedinečný charakter a styl, který je vám blízký a zajistí kvalitní realizaci od prvních návrhů až po konečné předání. Tím vám ušetří čas, energii, starosti a především finance.

Jak si správně vybrat?

Zaměřte se na odbornost - je to vysokoškolsky vzdělaný architekt z prestižní univerzity nebo absolvent víkendových kurzů bytového designu? - ale také na přístup k zákazníkovi a ukázky práce. Velmi důležitý je osobní dojemjak komunikuje, rozumí vašim potřebám a naslouchá. Dobrý bytový architekt by měl být nezávislý, inspirovat vás a vytvářet perfektně padnoucí a originální řešení. Měl by se skvěle orientovat na trhu a kombinovat produkty různých výrobců podle potřeb klienta. Jako standard vám nabídne nezávaznou konzultaci zdarma, kde se pobavíte o vašich potřebách do detailu.

4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page